Het vizier op WK van 2012

Menner Mark Weusthof en de stichting Twents Vierspan kunnen terugkijken op een geslaagde open dag. Onder bijna traditioneel goede weersomstandigheden presenteerde Weusthof zijn team voor het onlangs begonnen buitenseizoen. Dat zal vooral in het teken staan van de voorbereidingen op het volgend jaar, als in het onder de rook van Rheine gelegen Riesenbeck het WK wordt gehouden. En daar wil Weusthof hoe dan ook bij zijn.

De nummer vier van Nederland is een absolute wereldtopper, die echter de pech heeft dat in eigen land momenteel drie menners sterker zijn dan hij: IJsbrand Chardon, Koos de Ronde en Theo Timmerman. Hij zal minimaal een van hen moeten passeren om volgend jaar actief te mogen zijn in Riesenbeck. Mede daarom stelde Weusthof onlangs in de openingswedstrijd van het seizoen in Horst twee nieuwe paarden op in zijn span.

"En dat zal de komende maanden nog enkele keren gebeuren", onderstreept de koetsier, "zodat ik in elk geval op tijd weet wat ik aan ze heb. Dat zal misschien voorlopig nog even ten koste gaat van het resultaat in wedstrijden, maar ik weet waarvoor ik dat doe. Het nationaal kampioenschap is pas in oktober, dan moet ik met het span rijden, waarmee ik richting WK wil werken."

Oud-bondscoach Tjeerd Velstra acht de Twentse menner absoluut niet kansloos voor een plaats in de WK-formatie van 2012. Velstra, in Rossum aanwezig: "Mark weet heel goed waarmee hij bezig is. Als je hem in het team hebt, weet je dat een betrouwbare kracht aan hem hebt die in de marathon en de vaardigheid gewoon tot de besten ter wereld behoort."

Weusthof beseft dat hij aan zijn dressuur moet schaven om op een WK een serieuze kandidaat voor een topklassering te kunnen zijn. Mede daarom heeft hij de hulp ingeroepen van dressuuramazone Marloes Bont, die zijn paarden inmiddels al een halfjaar onder het zadel rijdt.

Tijdens de goed bezochte sponsor- en relatiedag op zijn eigen locatie presenteerde Mark Weusthof ook de nieuwe hoofdsponsor Kuipers Logistics van het Twents Vierspan, waarop ook de wedstrijdkleding van het team is aangepast. (Bron: www.hippischtwente.nl)