Derde na dressuur en vaardigheid in Horst

HORST - Mark Weusthof en Herman ter Harmsel geven elkaar voorlopig niets toe in de menwedstrijd te Horst, de eerste serieuze ontmoeting van het nieuwe buitenseizoen. De twee Tukkers bezetten na de eerste dag, waarop de dressuur en de vaardigheid zijn afgewerkt, de derde en vierde plaats.

Weusthof heeft in de eerste observatiewedstrijd voor het WK in Kentucky een voorsprong van welgeteld 0,02 punt op zijn oostelijke rivaal. Theo Timmerman voert het klassement aan met een royale voorsprong op Koos de Ronde.

Ter Harmsel legde een betere dressuurproef af dan Weusthof, die het verschil echter wegwerkte door in de vaardigheid slechts één bal af te werpen tegen Ter Harmsel twee. Voor beiden zal het zondag lastig worden in het klassement nog te stijgen.

Bij de tweespannen moet Raymond Letteboer met alleen nog de marathon te gaan slechts Saskia van Heesch voor zich dulden. Letteboer heeft een achterstand van slechts 1,94 punt. Alfons Egbers staat achttiende op meer dan dertig punten van het leidende tweetal.

Stand vierspannen (tussen haakjes strafpunten vaardigheid)
1. Theo Timmerman 42,89 (3); 2. Koos de Ronde (49,07; 3. Mark Weusthof (3) 57,61; 4. Herman ter Harmsel 57,63 (6).
Bron: www.hippischtwente.nl