De derde op rij in Denekamp
Wethouder Pim Koegler feliciteert Mark Weusthof met zijn derde zege op rij. Foto Piet Jager

Net als in Nijkerk was ook de vierspanwedstrijd tijdens Euregio Indoor Denekamp vooral een duel tussen Mark Weusthof en Herman ter Harmsel. Dit keer sloeg de menner uit Rossum al een forse kloof in de eerste ronde. In de beslissende manche mocht Ter Harmsel winnen en liet Weusthof ook Hans Heus voorgaan. Maar de eindzege in Denekamp was voor de derde keer op rij duidelijk voor hem. Heus werd derde in Denekamp.

Weusthof sprak na de eerste wedstrijd in het kader van de strijd om de Internationale Indoor Cup, die hij de laatste twee keer won, van een mooie overwinning. "Het liep vanaf het begin als een trein. Het was een superparcours, in allebei de manches een echt mooie ronde. Alleen ging in de tweede ronde de laatste bal eraf. Misschien kwam dat wel omdat ik dacht de zege al op zak te hebben. In de eerste ronde was ik zo'n vijftien seconden sneller dan Herman, dat was geen kattenpis.

Natuurlijk kan dan indoor nog altijd van alles gebeuren, maar ik was in zo'n goede vorm dat ik niet het idee had dat ik het nog zou weggeven. Ik heb ook een prima span, wendbaar en snel en kijk daarom uit naar Hengelo en Zwolle. In Hengelo doet Theo Timmerman mee en in Zwolle IJsbrand Chardon. Dan weet je waar je staat."