Weusthof fraai naar winst in Altenfelden

Mark Weusthof was tijdens de internationale vierspanwedstrijden in het Oostenrijkse Altenfelden op zaterdag en zondag niet te kloppen. Weusthof won na een derde plaats in de dressuur de marathon, de vaardigheid én het eindklassement, waarin Herman ter Harmsel op geringe achterstand als tweede eindigde. De Rijssenaar werd tweede in de dressuur en de marathon en derde bij het kegeltjes rijden.

Mark Weusthof keek na afloop begrijpelijk tevreden terug op zijn prestaties in het nabij Linz gelegen Altenfelden. Bij de lange koetsier uit Rossum zat dat vooral in het gegeven dat hij op alle drie onderdelen naar behoren had gepresteerd. “Een dressuurproef van iets boven de 55 punten is toch iets anders dan een score van 65 punten”, stelde hij content vast. “Ook de marathon en de vaardigheid liepen prima. Ik had voor het eerst Zonnekoning C bij me. Die heeft het op alle drie onderdelen geweldig gedaan. Ik denk dat die in Beekbergen in de basis blijft.”

Ondanks een relatief mager deelnemersveld – er verschenen slechts acht vierspannen aan het vertrek – was de reis naar Oostenrijk voor Weusthof alleszins de moeite waard. “We zijn er niet voor niets naar toe gegaan. We waren een beetje op zoek naar het ritme en dat moet je toch in wedstrijden vinden. Bovendien stond hier best een behoorlijke marathon.”

Dat vond ook Herman ter Harmsel, die Weusthof zeker in de marathon opvallend goed partij gaf. “Als je na acht van dit soort hindernissen maar vier punten op Mark toegeeft, mag je zeggen dat je het boven verwachting hebt gedaan”, vond de menner uit Rijssen. We hebben gewoon allebei top gereden." (Tekst: © Hippisch Twente

Eindstand Altenfelden
1) Mark Weusthof 148,84
2) Herman ter Harmsel 153,44
3) Josef Leibetseder (Oos) 165,99