Vrijdag om 11.51 uur van start in dressuur bij WK
Team Weusthof bij de keuring.

Mark Weusthof moet nog even geduld oefenen voordat voor hem het WK in Pratoni del Vivaro begint. Bij de loting voor de dressuur werd bepaald dat de menner uit Rossum vrijdag om 11.51 uur in actie komt voor het eerste onderdeel, de dressuur.

Woensdag werden de paarden van het Twents Vierspan zonder mankeren goedgekeurd tijdens de veterinaire inspectie. De tweedaagse reis naar Italië met een tussenstop in Bologna verliep voorspoedig en bij de trainingen vanaf dinsdag op de zeer fraaie en royale accommodatie onder de rook van Rome bleken ze stuk voor stuk in goede doen.

“Het is altijd belangrijk om goed van A naar B te komen”, weet Mark, die in Italië al aan zijn zevende WK begint. De omstandigheden in Pratoni doen hem sterk denken aan het WK van twintig jaar geleden, toen hij in het Spaanse Jerez de la Frontera voor het eerst goud veroverde met de Nederlandse formatie.

“Er ligt echt een WK-waardig parcours te wachten,  met veel heuvels en vals plat. Ze hebben heel mooi gebruik gemaakt van natuurlijke hindernissen.”

Maar eerst wacht de dressuur, waarin Mark nu als individuele starter de basis moet leggen voor een optreden dat wat hem betreft moet leiden tot een plaats bij de eerste tien in het eindklassement.

Zie ook de website van het WK