Twee balletjes te veel...
Mark tijdens de vaardigheidsproef van maandag

Mark Weusthof heeft de Wereldbekerwedstrijd in het Limburgse Horst afgesloten op de zevende plaats. Die positie bezette hij al na de marathon van zondag, die hij net niet winnend kon aflsluiten. Net als in de uithoudingsproef miste de koetsier uit Rossum een hogere klassering door een vallend balletje in het parcours. Weusthof baalde van de drie strafseconden vanwege zijn ene fout in de kegeltjesproef. "Met die in de marathon waren dat er twee te veel. Maar het is niet anders. We zullen de rollen in de komende wedstrijden moeten omdraaien. We weten wat ons te doen staat."

Voorlopig staat streekgenoot Herman ter Harmsel licht op punten voor in wat de strijd om de vierde WK-plaats lijkt te worden. De Rijssenaar hield het blazoen in de slotrit wel schoon en schoof drie plekken op, van de negende naar de zesde plek.

Bondscoach Harry de Ruyter beschouwt de mislukte dressuurproef van zaterdag voorlopig als een incident. "Dat was echt een tegenvaller, omdat Mark het twee weken eerder in Ermelo wel goed deed met die nieuwe bruine in het span. Dat het zaterdag misging, is natuurlijk vreselijk jammer voor hem. Ik weet dat je dan als rijder sterft op de bok. Van de andere kant moet je er ook niet te zwaar aan tillen en in zo'n situatie vooral rustig blijven. Als hij er in slaagt een goede dresuur te rijden in de buurt van de 52 punten, dan is hij zeker een serieuze kandidaat voor het WK. Ook al omdat hij in de maratjon zo sterk, vast en ook nog eens erg mooi rijdt. Die marathon van hem van zondag was er een zoals ik die zelden gezien heb."

Uitslag internationale vierspanwedstrijd Horst
1. Koos de Ronde (Zwartewaal) 123,69
2. Theo Timmerman (Putten) 133,23
3. Christoph Sandmann (Dui) 141,00
4. Tomas Eriksson (Zwe) 143,19
5. Christian Plucker (Dui) 143,75
6. Herman ter Harmsel (Rijssen) 144,86
7. Mark Weusthof (Rossum, Ov) 145,79
8. IJsbrand Chardon (Schipluiden) 146,09