Toch nog derde in Altenfelden
Foto is van Han de Haas

Mark Weusthof heeft de vierspanwedstrijd in het Oostenrijkse Altenfelden afgesloten op de derde plaats. De Rossummer moest alleen voorrang verlenen aan de Zweden Tomas Eriksson en Fredrik Persson. Op de slotdag liet Weusthof slechts een bal vallen tijdens de vaardigheidsproef. Hij rukte daarmee alsnog van de vijfde plaats op naar de derde.

Zaterdag was hij weer eens veruit de snelste geweest in de marathon. Op de zes obstakels noteerde Weusthof drie keer de beste, twee maal de tweede en een keer de derde tijd. Maar hij miste op dat onderdeel toch de zege, omdat hij twaalf strafpunten opliep. Weusthof: "Het liep gewoon als een speer, het was echt goed. Maar jammer genoeg verloor ik onderweg een groom. Dat was mijn eigen schuld. Ik reed tegen een boom aan, waarna de koets een enorme zwieper maakte. Dat kan helaas gebeuren in een wedstrijd en zoiets komt altijd ongelegen. Maar ik ben voor de rest bijzonder tevreden hoe het liep." Dat hij op de slotdag nog opschoof naar de derde positie, maakte het voor Weusthof alleen maar extra leuk.

"Het was een fijn cadeautje dat ze weggaven. Ik dacht dat ik dat op vaderdag maar even moest uitpakken. Vooraf gingen we voor de tweede of derde plaats, dit is mooi binnen."

Eindstand vierspannen: 1. Tomas Eriksson (Zwe) 125,30; 2. Fredrik Persson (Zwe) 137,38; 3. Mark Weusthof (Ned) 144,84, 4. Martin Fabrice (Fra) 145,04.

Bron: www.hippischtwente.nl