Tevreden na zesde plaats in Lähden
Archieffoto van Lähden uit 2020 www.hippischtwente.nl

Mark Weusthof sloot zondag de wedstrijd voor vierspannen op de terreinen van zijn Duitse collega Christoph Sandmann als zesde af. De menner uit Rossum was de enige Nederlandse deelnemer in het tienkoppige veld, dat verder meervoudig wereldkampioen Boyd Exell en acht Duitsers telde.

Weusthof begon met een zevende plaats in de dressuur met 54,04 minuspunt. “De dressuur  liep eigenlijk goed. Het achterspan Fender en Sam werkte super mooi samen. Het voorspan hebben we in vergelijking met vorig jaar omgezet. Charly liep nu links in plaats van rechts en Follow nu rechts. Charly op links is een stuk mooier. Follow was onrustig. Die hebben we iets te lang losgereden. Bij het begin daarvan ging het nog perfect.

In de marathon volgde een keurige derde plek achter de Duitsers Georg von Stein en Christoph Sandmann. “In hindernis 4 moesten we even van onze lijn afwijken en stilstaan. Dat was jammer, want voor de rest verliep het onderdeel foutloos en vlot.

Ook in de afsluitende vaardigheid ging het naar behoren. Een vallend balletje in de ‘zigzag’ voorkwam dat Weusthof zijn zesde plek nog kon verbeteren.

Voor de koetsier uit Rossum stond de wedstrijd op Duitse bodem vooral in het teken van zijn voorbereiding op het WK, eind september in het Italiaanse Pratoni del Vivaro. De zege in Lähden was voor de Duitser Georg von Stein, die Boyd Exell en Christoph Sandmann naar de plekken twee en drie verwees.