Tevreden derde in Altenfelden

Mark Weusthof heeft de menwedstrijd in het Oostenrijkse Altenfelden afgesloten op de positie, die hij al na de marathon innam. Ondanks een vallend balletje in de vaardigheid handhaafde hij zich als derde. Weusthof werd geklopt door de Amerikaan Chester Weber en de Zweed Tomas Eriksson. Hij bleef wel, zij het met miniem verschil, landgenoot Koos de Ronde voor. Die passeerde met een winnende proef op het slotonderdeel nog de Pool Poitr Mazurek.

Mark Weusthof liet zaterdag op de marathon een prima indruk achter. De lange koetsier uit Rossum eindigde op het zware onderdeel als tweede achter de Zweed Tomas Eriksson, die net als hij op vier van de acht hindernissen de snelste was. Eriksson en Weusthof waren in de hindernissen duidelijk sterker dan de rest van het elf deelnemers tellende veld. "Het was jammer dat ik op de zevende hindernis een extra volte moest maken en dat daar twee balletjes vielen, anders had ik de marathon dik gewonnen", aldus een tevreden Weusthof.

"Ik verspeelde daar zeventien seconden op Eriksson. Maar ja, zulke dingen gebeuren nu eenmaal. Over hoe het span liep ben ik verder best te spreken. Met Henzo en El Chico voorop liep het goed. Dit was de eerste wedstrijd van het seizoen, waarin ik me echt moest laten zien. Nu kijken of we dit in Riesenbeck, Beekbergen en Breda een passend vervolg kunnen geven."

Mark Weusthof was vrijdag bescheiden als achtste geëindigd op het onderdeel dressuur, waarin hij de belangrijkste concurrenten traditiegetrouw voor zich weet. "De dressuur was nog wat onder de maat, dat moet in Riesenbeck beter. Voor de rest zit het wel goed. Op de marathon en in de vaardigheid kan ik met de besten mee."

Eindstand vierspannen: 1. Chester Weber (USA) 155,84; 2. Tomas Eriksson (Zwe) 163,29; 3. Mark Weusthof (Ned) 172,27; 4. Koos de Ronde (Ned) 172,81; 5. Piotr Mazurek (Pol) 180,06;6. Hans Heus (Ned) 200,12.