Perfecte afsluiting in Drebkau
Archieffoto Mark Weusthof © Willem Pfeiffer/Hippisch Twente

DREBKAU – Mark Weusthof kende zondag een perfecte afsluiting van de internationale menwedstrijden in het Duitse Drebkau. Als enige menner slaagde hij erin op de slotdag foutloos te blijven in de vaardigheidsproef. Het leverde hem bij de vierspannen alsnog de derde plaats in de uitslag op.

“Het liep eigenlijk als een trein”, luidde het enthousiaste commentaar van Weusthof. “Terwijl het best een pittig parcours was, bleven we ruim binnen de tijd. Mooi ook dat de paarden dit weekend goed zijn doorgekomen. We gaan ons nu voorbereiden op het EK over drie weken in Hongarije.”

Vergeten was min of meer de extra volte, die hem een dag eerder in de marathon in hindernis 5 een nog hogere klassering dan de derde plek kostte. In de ruim 7,5 kilometer lange terreinrit moest hij zaterdag de Duitsers Michael Brauchle en Georg von Stein voor laten gaan. Brauchle was superieur in de marathon. Hij was op alle acht hindernissen de snelste legde de basis voor de Duitse titel, die hij in Drebkau veroverde.

Onverslaanbaar
Mark Weusthof, terugkijkend op zijn ingelaste laatste oefenwedstrijd voor het EK: “Tegen Michael Brauchle had ik toch niet op gekund, die was echt los met de beste tijd op alle acht hindernissen. Als hij zijn dag heeft, is hij onverslaanbaar. Maar gelukkig heeft hij die niet elke wedstrijd. We gaan het over drie weken zien. Ik ben in elk geval blij dat ik naar Drebkau ben gegaan.”

Weusthof moest vrijdag in het veld van veertien deelnemers, van wie liefst tien Duitse, zes oosterburen laten voorgaan. Van hen maakte Christoph Sandmann de sterkste indruk met een score van 46,58 minuspunt, op de voet gevolgd door dochter Anna (47,71) en Georg von Stein 51,58. Weusthof noteerde 57,44 minuspunt.

Mark Weusthof na afloop over zijn optreden in de dressuur: "Follow, die linksvoor liep, was te onrustig. Dat maakte het beeld van de proef kapot. Op het voorterrein ging het nog goed, dus andersom zou beter zijn geweest. De rest van de paarden deed het prima. “

In Boedapest spant hij niet zijn tuiger Zatijn, maar de geroutineerde Sam (Geronimo) weer in. “Mooi dat je er nog zo een achter de hand hebt.”

Eindstand Drebkau
1) en Duits kampioen: Michael Brauchle (Dui) 175,44 strafpunt
2) Christoph Sandmann (Dui) 179,96
3) Mark Weusthof 183,37
4) René Poensgen (Dui) 184,98
5) Georg von Stein (Dui) 186,53