Opnieuw de beste in Denekamp

Mark Weusthof heeft net als de voorgaande jaren de vierspanwedstrijd van Euregio Indoor Denekamp op zijn naam geschreven. De menner uit Rossum moest tot het uiterste gaan om de Duitser Daniel Schneiders achter zich te houden, maar dat lukte uiteindelijk met 1,8 punt verschil. Theo Timmerman leverde bijna veertien punten in op de winnaar en slaagde er maar net in Herman ter Harmsel voor te blijven. Die bleef maar 0,37 punt bij hem achter.

“Toen ik de startlijst zag, wist ik al wel dat Daniel een van de moeilijkste tegenstanders zou zijn”, aldus Weusthof. “Hij heeft altijd grote pony's gereden en is daarmee al eens wereldkampioen geworden. Hij komt nu uit met kleine paarden en is gewoon een handige vent in het parcours. Hij won bijvoorbeeld de warming-up van de Wereldbeker in Hannover en was in de marathon van Lähden de enige die net als ik foutloos bleef. Gelukkig ging het mij een stuk beter dan de week ervoor in Nijkerk. Het span liep heel netjes. In de eerste manche was ik de snelste en in de tweede had ik twee ballen. Maar dat had iedereen, dus dat leverde niet veel schade op. De parcoursbouwer had het ons ook niet gemakkelijk gemaakt.”

Patrick Harink verraste de concurrentie bij de tweespannen paarden. Het verschil met naaste belager Rens Engberink was minimaal, slechts 0,09 punt. Tom Engbers werd derde, Pascal Donders vierde en Alfons Engbers vijfde.

Marijke Hammink was weer eens de beste bij de vierspannen pony's. Henkjan Hiddink volgde op meer dan zes punten als tweede. Het verschil met John Bartelink was zelfs bijna twintig punten.

De menwedstrijden in Denekamp werden mede mogelijk gemaakt door het transportbedrijf MTT van vader Alfons en zoon Tom Engbers.

Uitslag vierspannen paarden: 1. Mark Weusthof 262,60 punt; 2. Daniel Schneiders (Dui) 264,40; 3. Theo Timmerman 276,45; 4. Herman ter Harmsel 276,82.
Tweespannen paarden:  1. Patrick Harink 246,33; 2. Rens Engberink 246,42; 3. Tom Engbers 250,79; 4. Pascal Donders 262,64; 5. Alfons Engbers 267,61.
Vierspannen pony's: 1. Marijke Hammink 248,51; 2. Henkjan Hiddink 254,96; 3. John Bartelink 267,15.