Ook in Hengelo drie op een rij
'Het scheelde maar zo'n stukje.' Foto Hippisch Twente

Mark Weusthof heeft donderdagavond bij Hippisch Hengelo zijn hattrick voltooid. De Rossumer won bij de vierspannen voor de derde keer op rij in het Expo Center. Weusthof was in de eerste ronde superieur ten opzichte van zijn naaste concurrenten Herman ter Harmsel en Hans Heus. Met twee fouten in het slot van de tweede ronde maakte hij het nog erg spannend.

Uiteindelijk bleef Ter Harmsel, in de tweede rit de sterkste, minder dan twee seconden bij hem achter. Heus werd derde. Mark Weusthof was tevreden met het resultaat. "In Denekamp heb ik drie keer op rij gewonnen, ik was er op gebrand dat me dat ook in Hengelo zou lukken. Ik wilde vanavond gewoon winnen, verliezen had ik niet prettig gevonden. Het span liep goed. In de eerste ronde ging het niet overdreven hard. Van die twee fouten in de tweede ronde mag in elk geval die laatste me eigenlijk niet overkomen. Ik had al het gevoel dat het wel goed zat, het kwam omdat ik naar de klok zat te kijken. Dat moet ik dus gewoon niet doen. Maar verder hoor je me niet klagen, voor de derde keer op rij winnen in Hengelo is toch mooi."
 
Herman ter Harmsel was ook al tevreden. "Mark kan heel kort om de hindernissen heen, met mijn type paarden heb ik meer ruimte nodig. Op de rechte stukken win ik op hem. Maar anderhalve seconde toegeven, daar heb ik geen moeite mee. Het was wel een wedstrijd."Dennis Peters uit Lonneker leverde een keurige prestatie door de vierde plaats voor zijn rekening te nemen.

Uitslag vierspannen
1) Mark Weusthof (Rossum) 261,73
2) Herman ter Harmsel (Rijssen 263,45
3) Hans Heus (Eerbeek) 265,65
4) Dennis Peters (Enschede) 287,67
5) René Schuiling (Herveld) 303,4
6) Edwin Spek (Putten) 318,99
 
Bij de tweespannen slaagde Tom Engbers er niet in net als Mark zijn trilogie compleet te maken. Na zeges in 2009 en 2010 moest hij dit keer zijn meerdere erkennen in Ben Gosschalk, die vooral in de tweede ronde sneller was. Antonie ter Harmsel werd vijfde, Raymond Letteboer zesde en Alfons Engbers zevende. 
(Tekst van www.hippischtwente.nl)