Matige afsluiting in Donaueschingen

Mark Weusthof is uiteindelijk negende geworden in het CAI van Donaueschingen. De Rossummer kende een matige afsluiting van het evenement. Hij liep in de vaardigheid liefst 24,22 strafpunt op, waardoor hij van de zesde naar de negende plaats in het klassement duikelde. Zijn streven om zich te plaatsen voor het circuit om de Wereldbeker indoor ging daardoor de mist in.

Zaterdag was Weusthof nog derde geworden in de marathon. De menner uit Rossum moest in de uithoudingsproef de Duitser Michael Brauchle en de Hongaarse leider in het klassement Jozsef Dobrovitz voor laten gaan. Weusthof herstelde zich vrijdag al van zijn matige dressuurproef van een dag eerder. De lange menner uit Rossum hoefde in de 'jacht om punten' alleen Jozsef Dobrovits voorrang te verlenen. In de dressuur eindigde hij donderdag als veertiende in het veld van vijftien deelnemers. De Rossummer werd door de jury beloond met 65,66 minuspunten, meer dan twintig punten meer dan dressuurwinnaar Jozsef Dobrovitz, die ook het eindklassement won voor Michael Brauchle en Raphael Tobias.

In de dressuur verving de lange Tukker Rolendus door El Chico, omdat eerstgenoemde niet in beste doen was. "Achteraf is dat niet goed uitgepakt", vond Weusthof. "De marathon liep op zich wel goed. Alleen viel er op hindernis vier een balletje en ging het op de laatste hindernis niet goed. In de vaardigheid had ik nog kans op een hoge klassering, maar liep ik tegen een weigering op. Mijn paarden gingen tussen twee poorten door die naast elkaar lagen. Daarmee was het boek gesloten, een drama. Ik moest proberen de kans te pakken. Er viel wat te halen en normaal doe ik dat dan ook. Maar nu grijp ik overal naast. Het is niet anders."