Mark maakt het zelf spannend
Foto Mark Weusthof van Rinaldo de Craen

Het werd nog een uitermate spannend duel tussen Mark Weusthof en Herman ter Harmsel, donderdag tijdens Outdoor Gelderland in De Steeg. De Rossummer had na de eerste ronde van de vierspanwedstrijd een grote voorsprong van twaalf seconden genomen op zijn concurrent, maar verspeelde die nog bijna helemaal. Omdat hij met zijn span drie ballen afwierp, kwam de Rijssenaar nog angstig dichtbij. Het verschil bedroeg uiteindelijk precies een seconde.

Mark Weusthof kon er na afloop niet mee zitten. "Het gaat om de winst en die heb ik binnen", meende hij. Maar ik heb het mezelf inderdaad wel moeilijk gemaakt. Nadat er aan het begin van de tweede manche al twee ballen waren gevallen, dacht ik halverwege het parcours dat ik sneller moest rijden om nog te kunnen winnen. Dat hebben we gedaan en het is gelukt. Als je er op zo'n moment toch nog een tempo bovenop kunt draaien, is dat wel plezierig."

Behalve het gebruikelijke prijzengeld mocht Weusthof, die ook in de tweede manche de snelste was, na zijn zege ook nog een cheque voor een luxe beautybehandeling voor twee personen in ontvangst nemen.

Pascal Donders vocht met Martin Elders en de Duitser Christoph Sandmann een boeiend duel om de derde plaats uit, maar moest op minder dan een seconde van Elders genoegen nemen met plek vijf.

Eindstand vierspannen: 1. Mark Weusthof 288,67; 2. Herman ter Harmsel 289,67; 3. Martin Elders 302,43; 4. Christoph Sandmann 302,84; 4. Pascal Donders 303,31; 6. René Schuiling 339,49.