Kuipers Logistics nieuwe hoofdsponsor

Het mooiste nieuws van de sponsoravond van het Twents Vierspan was zaterdag de spontane aankondiging van Harry Kuipers van Kuipers Logistics dat hij de komende twee jaren de rol van hoofdsponsor op zich zal nemen. Voor Mark Weusthof betekende dat volkomen onverwacht dat hij ook in 2011 en 2012 op het hoogste niveau kan blijven acteren. "Fantastisch", meende de lange menner uit Rossum oprecht. "Zeker in deze economisch lastige tijd is het niet gemakkelijk om mensen te vinden die je op deze grandioze manier willen steunen."

Het bericht kwam op een avond, waarin kort daarvoor het afscheid van de twee belangrijkste sponsors van Weusthof was gemeld. Isovlas heeft er nooit een geheim van gemaakt na vijf jaar te willen plaatsmaken voor een andere hoofdsponsor. En ook het transportbedrijf van voorzitter Gerard Bandsma haakt na vele jaren trouwe dienst af.

Mark Weusthof had alweer voor de veertiende keer zijn relaties en sponsors uitgenodigd voor de inmiddels dus traditionele sponsoravond. Aan de uitnodiging werd weer massaal gevolg gegeven. Met spreekstalmeester Erik Eshuis keek Mark Weusthof vooral vooruit naar dit belangrijke outdoorseizoen, waarin het WK in Kentucky centraal staat. "Vorig jaar heb ik het tegen drie concurrenten moeten afleggen", aldus een strijdbare koetsier. "Maar al zal het moeilijk worden, ik wil er wel helemaal voor gaan."

Echter niet ten koste van alles. Weusthof: "Meedoen in Kentucky heeft alleen zin als ik daar ook een kans heb. Dat zal ik in mijn afwegingen mee moeten nemen. De vraag is ook hoe aantrekkelijk dat WK straks echt nog is. Velen hebben er twijfels bij. De Hongaren gaan er niet naar toe, de Zweden hebben ernstige twijfels, Felix Brasseur heeft al afgezegd en de Duitsers gaan vermoedelijk maar maat een deelnemer."

De belangrijkste wedstrijd voor Weusthof in de aanloop naar het WK wordt het nationaal kampioenschap in Beekbergen. "Dan moeten we er echt helemaal staan. Maar omdat we nu nog drie concurrenten (IJsbrand Chardon, Koos de Rond een Theo Timmerman) voor ons hebben, is het ook van belang dat we een goed voorseizoen draaien."Om te beginnen volgende week in Horst, dat voor bondscoach Tjeerd Velstra als observatiewedstrijd geldt.