Kansloos na verknalde dressuurproef

Na een volkomen verknalde dressuurproef zijn de kansen voor Mark Weusthof op een topklassering bij het NK vierspannen in Zelhem al na de eerste dag verkeken. De Rossummer zag zijn proef gehonoreerd met een uiterst magere 68,35 punten en is daardoor aangewezen op een bijna buitensporig goede marathon wil hij van de titelstrijd in Zelhem nog iets maken.
Weusthof draaide er niet omheen: "Het was gewoon een drama, echt slecht.

Vooral Rolendus maakte er helemaal niets van. Hij had zijn mond niet helemaal in orde, dat was kennelijk reden om een beetje gek te doen. Bij het losrijden kreeg ik hem al niet aan de gang. Toen al wist ik dat het niks zou worden. Dan kun je er ook niets meer aan veranderen.

Dit is ongelooflijk balen. Uitgerekend hier in Zelhem, waar je toch je zinnen hebt gezet op een mooi NK. Dat boek is nu al dicht, heel jammer. We moeten maar zien dat we ons later dit seizoen herpakken." Om toch al snel weer iets van zijn bekende strijdbaarheid te tonen: "Maar morgen in de marathon wil ik me nu natuurlijk helemaal van mijn goede kant laten zien. En waarom zou dat niet kunnen?"