Internationale Cup nu eigendom

Mark Weusthof kwam zaterdag definitief in het bezit van de Internationale Indoor Cup voor vierspanrijders. De menner uit Rossum won het klassement voor de derde keer op rij met zijn zege in de afsluitende wedstrijd in Bathmen en mag de bokaal daarom houden. In de stampvolle hal rekende Weusthof vrij simpel af met Hans Heus. Die was als zijn enige serieuze concurrent overgebleven, nadat Herman ter Harmsel zich had moeten afmelden wegens verplichtingen elders?

Mark Weusthof, met vermoedelijk voor het laatst Peter Rolefes als groom achter op de koets, nam in de eerste manche een royale voorsprong van 25 seconden op Heus. "Die ging super, ik was net zo snel als de winnaar bij de tweespannen", zegt de tevreden Rossumer. "Daarna was het in de tweede ronde een kwestie van uitrijden.

Ik kwam nog even vast te zitten in een hindernis, maar kon uiteindelijk rustig naar de finish rijden. Die beker is een mooi ding om in de kast te hebben. Ik hoop dat ze die wedstrijd in stand houden, dat zou voor de mensport alleen maar goed zijn."

Bij de tweespannen was Tom Engbers de sterkste. Hij versloeg zijn vader Alfons, die vooral een ijzersterke eerste manche reed.

RTV Oost maakte beelden van de wedstrijd, die zondagavond worden uitgezonden in het programma Sport op Zondag.