Foutloos slot voor Mark Weusthof

Met een foutloze en winnende vaardigheidsproef sloot Mark Weusthof zondag de internationale vierspanwedstrijd in het Franse Saumur af op de vijfde plaats in het eindklassement. Die positie bezette de Rossumer ook al na de marathon, die hij als zesde afsloot. Weusthof was het evenement op Franse bodem begonnen met een keurige dressuurproef, waarin hij achtste werd.

Mark Weusthof: “De dressuur liep heel goed, ik was erg blij met mijn proef. Jammer genoeg zette een van de juryleden me maar op de zeventiende plaats, dat heeft me zeker drie punten gescheeld.” Nu werden het er ruim 55, een score die hij lang niet altijd haalt.

In de marathon kwam Weusthof al in de tweede hindernis vast te staan  Vervolgens vielen bij de obstakels ook nog eens vier ballen. “Het was een verdomd lastig parcours. Achteraf viel de schade nog mee omdat eigenlijk iedereen wel ergens fouten maakte. Bovendien moeten mijn paarden nog een beetje aan elkaar wennen. Maar het kan en moet beter. “

Dat kon de vaardigheid nauwelijks. Messcherp stuurde Mark Weusthof, die volgende week afreist naar Altenfelden, door de poortjes. Alleen een Franse tegenstander bleef net als hij zonder averij. Mara die was minder snel, zodat Mark Weusthof de wedstrijd in winnende stemming afsloot. “Een plek te laag”, vond hij zelf. “De Spanjaard Garcia moet ik normaal gesproken kunnen hebben.”

De Amerikaan Chester Weber zegevierde voor de Nederlandse wereldtoppers IJsbrand Chardon en Theo Timmerman.

Bij de tweespannen legde Raymond Letteboer beslag op de vierde plek. De menner uit Oud-Ootmarsum dankte die positie vooral aan een goede marathon, waarin hij slechts drie opponenten voor hoefde te laten gaan. In de dressuur en vaardigheid noteerde Letteboer respectievelijk een twaalfde en een achtste plaats. Tom Engbers moest tevreden zijn met de negende stek in de eindrangschikking. Na een vijfde plaats in de dressuur en een negende in de marathon volgde een matige zeventiende plek bij het afsluitende kegeltjes rijden. (Tekst: www.hippischtwente.nl

Eindstand vierspannen
 1. Chester Weber (USA) 128,50
2. IJsbrand Chardon 131,72
3. Theo Timmerman 133,76
4. Real Garcia de Quiros 144,60
5. Mark Weusthof 151,15

Eindstand tweespannen
1. Gerard Leijten 127,52
2. Mieke van Tergouw 132,14
3. Harrie Verstappen 139,24
4. Raymond Letteboer 140,54