Dressuurjury over hele linie karig

Mark Weusthof wist vrijdag niet goed wat hij moest denken van de beoordeling van zijn dressuurproef op de eerste dag van Driving Valkenswaard. Op de terreinen van meervoudig wereldkampioen Boyd Exell moest de koetsier uit Rossum het doen met een score van 56,84 minuspunt. Uiteindelijk was die toch goed voor de elfde plaats.

De waardering voor zijn proef viel vier punten minder goed uit dan enkele weken geleden in Windsor, maar Weusthof had niet het gevoel dat hij minder presteerde dan toen. “Dit seizoen heb ik drie keer gereden en al die keren had ik het gevoel dat ik het wel verdiende om onder de vijftig punten te blijven, zelfs als ik bedenk dat ik vandaag aan het eind van de proef twee echt zichtbare fouten maakte. Het is raar dat ik nog niet aan de scores van vorig jaar ben toegekomen. De dressuur loopt het hele jaar al goed en het beeld van het span is prima, maar de jury heb ik helaas nog niet voldoende kunnen overtuigen.”

Uiteindelijk normaal
Het was overigens opvallend dat de vijf juryleden over het algemeen karig waren in hun beoordelingen. “Over de hele linie werden veel minder punten gegeven dan normaal, dus als het daarom gaat kun je zeggen dat de uitslag uiteindelijk wel normaal was.”

Zoals verwacht gaat gastheer Boyd Exell aan de leiding met 35,19 minpunt, gevolgd door IJsbrand Chardon (41,39) en de Fransman Benjamin Aillaud (43,58). Koos de Ronde staat zevende (50,98).
Mark Weusthof begint zaterdag om ongeveer 14.30 uur aan zijn marathon.
(Bron: www.hippischtwente.nl)

Foto’s © Gerben Olthof Driving Images