Dertiende na dressuur bij NK Beekbergen
Foto Mark Weusthof tijdens dressuur © Gerben Olthof Driving Images

Antonie ter Harmsel en Mark Weusthof hebben elkaar bij het NK vierspannen in Beekbergen op het onderdeel dressuur weinig toegeven. De debutant uit Rijssen kwam tot een score van 54,54 minuspunt, de menner uit Rossum tot 56,97.


Na de eerste dag bezetten de Twentenaren daarmee de tiende en de dertiende positie in het international veld van dertig deelnemers. In de strijd om het nationaal kampioenschap staan ze op de derde en vierde plek. 

Aan de leiding gaat Bram Chardon, die met een waardering van 37,52 strafpunt een klasse apart was. De Amerikaan Chester Weber is tweede met 41,19. Koos de Ronde werd voor zijn optreden met 48,91 strafpunt beloond. De regerend nationaal kampioen staat daarmee als tweede Nederlander zesde in het voorlopige klassement.

In de marathon van zaterdag gaat Mark Weusthof om 14.18 uur van start. Drie ritten en een kwartier later (om 14.33 uur) is het de beurt aan Antonie ter Harmsel. Bij de tweespannen begint Raymond Letteboer om 11.20 uur aan zijn parcours langs de hindernissen, om 12.10 uur komt Rens Egberink in actie.