Alwin Maaskant nieuwe voorzitter
Alwin Maaskant, de nieuwe man

Alwin Maaskant is onlangs Gerard Krabbe opgevolgd als voorzitter van de Stichting Twents Vierspan Theo Weusthof. De stichting maakt het voor Mark Weusthof mede mogelijk als vierspanrijder op een zo hoog mogelijk niveau te presteren. Krabbe heeft onder meer om gezondheidsredenen moeten besluiten zijn functie neer te leggen.

Weusthof is blij dat in de 49-jarige Alwin Maaskant snel een opvolger voor Gerard Krabbe is gevonden. “Door de mensport ben ik met Alwin in contact gekomen. Ik heb een paard van hem beleerd en hem daardoor intensiever leren kenen. Hij is enkele keren wezen kijken bij wedstrijden en op onze sponsordag en ik merkte dat hij enthousiast was. Alwin is iemand die goed in het leven staat, gemakkelijk van het woord kan en prima met mensen overweg kan. Hoe ik het bestuur en de club van het Twents Vierspan ken, zit het wel goed met hem als voorzitter.”

Als menner een begrip
Maaskant zelf, directeur van de chocolade- en snoepfabriek Sula in het Duitse Metelen, begint al evenzeer met een goed gevoel aan het karwei. “Nadat Mark me vroeg, heb ik er eigenlijk niet eens zo lang over nagedacht. Ten eerste omdat ik het een eer vind. Mark is als menner een begrip, niet alleen in Twente, maar in heel Nederland en ver daarbuiten. Wie kent hem niet? Ik heb het in feite omgedraaid door hem te vragen wat hij van me verwacht. Wil hij sportief doorgaan, dan is het een kwestie van de dood of de gladiolen. Hij zocht iemand die bestuurlijk wat inbrengt, mijn vakgebied voor een deel. Ik weet ook dat de funfactor meespeelt, er heerst een bepaald soort gezelligheid om het team heen. De sfeer is altijd warm, hier bij hem thuis en op wedstrijden. Het viel me op dat Mark nog veel aanhangers heeft uit de tijd dat zijn vader nog reed. Die zijn of gaan nu voor een deel met pensioen. Misschien kunnen we nu een andere groep mensen aanspreken. Historie moet je absoluut koesteren, daar ben ik het helemaal mee eens. Maar je kunt er niet van leven. Ons doel wordt in 2016 mee te doen aan het WK in Breda en om dat als een springplank te gebruiken naar meer.”

Alwin Maaskant is lid van De Zoeke in Losser en van De Koets’n Keerls en rijdt ‘voor de fun’ ook wedstrijden met zijn eenspan. Hij is getrouwd met Patricia en vader van Anniek (19), Tim (18) en Esmée (15).

Afscheid Gerard Krabbe na vier jaar
Gerard Krabbe neemt na vier jaar afscheid als preses. “Behalve dat ik met mijn gezondheid minder energie heb dan ik had is het mooi geweest en tijd voor een opvolger. Mijn prioriteit ligt thuis bij de hobby van mijn dochter Tess, die paard rijdt. Nu ik zelf al een tijdje gestopt ben met mijn bedrijf merk ik dat het benaderen van en het communiceren met het zakenleven lastiger is geworden. Mensen zijn niets meer aan je verplicht. Zonder gunning haal je niet genoeg op, dat frustreert ook een beetje. Het was wel een heel mooie periode. Ik kende het hele circuit al, maar heb jammer genoeg niet de heel grote toegevoegde waarde gehad die ik mezelf wel had toegedacht. Ik had het idee dat we nog wel ergens een grote la los zouden kunnen trekken. Dat het niet is gelukt, heeft ook met de economie te maken.“

Mark Weusthof reageert: “Maar Gerard heeft wel verschillende dingen aan het rollen gebracht en verschillende sponsors binnengebracht. Ook bij de aankoop van diverse paarden die hier nu staan, heeft Gerard een belangrijke rol gespeeld.”
Gerard Krabbe weer: “We hadden natuurlijk wel gehoopt dat Mark zich in het team voor het WK had gereden. Maar desondanks heeft Mark zich als vertegenwoordiger voor de Stichting Twents Vierspan enorm goed gemanifesteerd. Hij is geen full-prof, maar heeft wel het maximale uit de mogelijkheden gehaald. Hij heeft op wereldschaal enorm goede prestaties geleverd. Ik blijf daarom eeuwig fan.” (Tekst: www.hippischtwente.nl)   

Wedstrijdschema en sponsordag
Tenslotte nog het wedstrijdschema voor het komende seizoen. Het programma zal in de volgende Nieuwsbrief bekend worden gemaakt. Bovendien worden de wedstrijden op deze website en op Facebook gepubliceerd.  

Wat we u al wel vast kunnen mededelen is, dat de Sponsordag dit jaar plaatsvindt op zondag 7 juni 2015. Zet deze datum alvast in uw agenda!