Achtste plaats in Lähden

Mark Weusthof is in de vierspanwedstrijd in het Duitse Lähden als achtste geëindigd. In de afsluitende vaardigheidsproef zakte Weusthof een plaats. Mark Weusthof was met Thomas Eriksson de enige uit de toptien na twee onderdelen, die een balk zag vallen.

Weusthof was er zaterdag niet in geslaagd de marathon op zijn naam te schrijven. De vierspanrijder uit Rossum, dit seizoen zeer sterk op dat onderdeel, vond zijn meerdere in viervoudig wereldkampioen IJsbrand Chardon, diens voornaamste uitdager tijdens het WK in Kentucky Boyd Exell (Aus) en de Zweed Thomas Eriksson. Weusthof eindigde wel voor WK-gangers Koos de Ronde en Theo Timmerman, die respectievelijk vijfde en zevende werden. Herman ter Harmsel finishte als elfde.

"De dressuur (veertiende met 56,96 punten) was voor mijn doen goed, al moeten we wel in de richting van de vijftig punten als we wat willen. In de eerste hindernis kwamen we op de eerste poort muurvast te zitten. Dat heeft ons denk ik de zege gekost", analyseerde de lange Rossummer na afloop. "En in de vaardigheid hadden we die bal moeten laten liggen, want in wezen stelde het parcours niet zoveel voor. Dat scheelde ons ook weer een plaats. Het was geen top en dat is jammer. Dan moeten we over twee weken in Breda maar laten zien wat we echt kunnen., vind ik.

Eindstand: 1. IJsbrand Chardon 133,59; 2. Boyd Exell (Aus) 134,50; 3. Koos de Ronde 148,31; 4. Thomas Erikssen (Zwe) 153,77; 5. Theo Timmerman 154,08; 6. Christoph Sandmann (Dui) 157,32; 7. Harry de Ruijter 162,82; 8. Mark Weusthof 163,13; 9. Christian Plücker (Dui) 164,41; 10. Herman ter Harmsel 165,31.