Achtste in dressuur in Lähden

LÄHDEN - Onder zeer zonnige weersomstandigheden viel Mark Weusthof vrijdag in de prijzen na de dressuurproef van de internationale vierspanwedstrijden in het Duitse Lahden. Op het terrein van de Duitse topper Christoph Sandmann eindigde de Rossummer verdienstelijk Als achtste met een score van 53,27 punt. “Het liep netjes”, vatte Weusthof kernachtig samen.


Theo Timmerman zette de winnende proef neer en gaat hiermee aan de leiding bij de vierspannen, voor Mareike Harm en József Dobrovitz.
“Theo reed vandaag een nette en degelijke proef,” vertelt bondscoach Harry de Ruyter. “Het was zijn beste proef van dit jaar tot  .” De Europees kampioen van 2013 werd door vier van de vijf internationale juryleden op de eerste plaats gezet en verliet met een score van 46,84 punt de hoofdpiste. Hans Heus eindigde als elfde. Gastheer Christoph Sandmann had zijn beste paarden ter beschikking gesteld aan zijn dochter Anna, die ze vervolgens naar een mooie vijfde plaats reed. Sandmann zelf moest genoegen nemen met de tiende positie.


Zaterdag om 08.30 uur gaat de marathon van start voor de internationale rubrieken. Voor de pony’s bestaat de marathon uit zeven hindernissen, de paarden rijden er acht, ontworpen door de Nederlandse parcoursbouwer Jeroen Houterman. Mark Weusthof start om 15.20 uur.

STARTLIJSTEN EN UITSLAGEN