Matige afsluiting in Riesenbeck

Mark Weusthof sloot de internationale vierspanwedstrijd in het Duitse Riesenbeck zondag matig af. Weusthof gooide in de vaardigheidsproef liefst vier balletjes van de kegels en eindigde daarmee in het slotonderdeel als zeventiende. In het eindklassement finishte Weusthof als vijftiende in het veld van 24 deelnemers. De winnaar stond in feite al na de dressuur vast. De Amerikaan Chester Weber had na het eerste onderdeel al een straatlengte voorsprong en hield bij het opmaken van de eindbalans een meer dan royale marge over op de drie Duitsers, die achter hem op de plaatsen twee tot en met vier eindigden.

Bondscoach Harry de Ruyter legde beslag op de negende positie en was daarmee de beste Nederlander in Riesenbeck. Herman ter Harmsel eindigde als dertiende. Mark Weusthof was zaterdag nog dicht bij de derde plaats in de marathon, maar echt blij kon hij er niet van worden. De volkomen verknalde dressuur van een dag eerder dreunde nog na en bovendien waren zijn paarden ook in de uithoudingsproef niet zo voorwaarts als hij het wel graag had gezien. "Het enige dat vandaag nog telde was voor de dagprijs gaan en uit de kosten komen. Voor de rest was hier niets meer te halen."

Weusthof: "Op zich liep de marathon wel goed, al was het niet helemaal wat we willen zijn. De voorpaarden hadden wel iets scherper mogen zijn. Bij het ingaan van de hindernissen ging het nog wel, maar bij het uitgaan pakten ze veel te weinig aan. Zo heeft het geen zin", somberde Weusthof. "Het achterspan brengt je altijd naar de finish, dat is echt top, gewoon werelds. Zulke achterpaarden vind je niet gauw."

Eindstand vierspannen
1. Chester Weber (USA) 546,24; 2. Georg von Stein (Dui) 599,51; 3. Michael Brauchle (Dui) 604,57; 9. Harry de Ruyter (Ned) 671,95; 13. Herman ter Harmsel (Ned) 697,06; 15. Mark Weusthof (Ned) 713,19.