Kwaliteitsinjectie Twents vierspan
Foto Rinaldo de Craen/Hoefnet

Mark Weusthof heeft zijn vierspan versterkt met de twee paarden van tweespanrijder Jacob Jan Kramer, die hij onlangs in bruikleen had tijdens Outdoor Brabant. De menner heeft Texion en Twilight - beide schimmelruin - met behulp van enkele sponsors gekocht van zijn collega. Met het tweetal slaagde Weusthof er weliswaar niet in hoog in het klassement te eindigden, maar vooral de wijze waarop de twee elfjarige KWPN'ers zich in de marathon manifesteerden, bezorgde hem een positief gevoel.

Weusthof was op zeven van de acht hindernissen uitstekend op dreef in Breda, wat zich uitbetaalde met vijf eerste en twee tweede plaatsen in de marathon. Hij kwam echter in hindernis 2 dusdanig lang stil te staan, dat hij met een zware foutenlast het onderdeel afsloot. "Was dat niet gebeurd, dan had ik de marathon met glans gewonnen", verzekert Mark Weusthof. "Die twee paarden van Jacob Jan hebben het geweldig gedaan. Ik was na afloop ook heel tevreden, al kon je dat uit de uitslag niet aflezen. Op Texion heb ik altijd al een oogje gehad, dat is er eentje die elke vierspanrijder er wel graag bij wil. Maar ook Twilight is een echte versterking."

Mark Weusthof zat dringend verlegen om meer kwaliteit in zijn vierspan, waarmee het dit jaar niet echt wilde vlotten. "Het had geen zin door te gaan op de manier waarop we bezig waren. Ik wil in 2012 naar het WK en dat was me in elk geval niet gelukt met de paarden die ik tot voor kort had. Je kunt zeggen dat het er nu weer positief uitziet voor volgend seizoen en voor de jaren erna. Het komt daarom heel goed uit dat dit uitgerekend nu uit de lucht komt vallen."