Zevende na dressuur Beekbergen

Mark Weusthof reed vrijdag een op zich nette dressuurproef, maar moest na het eerste onderdeel van de internationale menwedstrijd in Beekbergen uiteindelijk tevreden zijn met een zevende plaats in de rangschikking. 

Net voor hem eindigde Rijssenaar Herman ter Harmsel, die echter alleen in de dressuur in actie komt in Beekbergen en dus niet in aanmerking komt voor een podiumplaats bij het NK. De titelstrijd wordt aangevoerd door Koos de Ronde, die op Weusthof een voordelige marge van ruim 6,5 punt heeft en vierde staat. "Er had iets meer ingezeten", vond Weusthof na afloop. "De voorpaarden hadden wat meer voorwaarts mogen zijn, dan was de proef wat beter uit de verf gekomen. Dat waren ze op het voorterrein wel, maar in de wedstrijd minder. Een Nederlands kampioenschap is een wedstrijd op zich. De laatste keer zat er in de dressuur maar een punt verschil tussen Koos en mij. Ik hoopte een beetje dat dit nu ook zo zou zijn, maar dat lukte jammer genoeg niet. Maar goed, morgen in de marathon is het een nieuwe ronde met nieuwe kansen, kijken of we dan nog wat kunnen klimmen."

Aan de leiding gaat de Amerikaan Chester Weber, die een superieure dressuurproef afwerkte en in de marathon een aardige marge heeft opgebouwd op zijn landgenote Misdee Wrigley-Miller en de Duitser Christoph Sandmann.

STARTLIJSTEN EN UITSLAGEN

Foto Mark Weusthof © Amy Mundell/www.hoefnet.nl