Zevende in eindklassement

Mark Weusthof heeft de vierspanwedstrijd in Donaueschingen op de zevende plaats afgesloten. Die klassering bezette hij al vanaf het eerste dressuuronderdeel. In de vaardigheid kon de koetsier uit Rossum zijn positie, net als een dag eerder in de marathon, niet verbeteren. IJsbrand Chardon finishte als tweede in Donaueschingen. Hij moest de Duitser Georg von Stein, die hij in het WK op de slotdag in Riesenbeck nog ruim voorbij stak, voor zich dulden.

Mark Weusthof was er zaterdag in Donaueschingen niet in geslaagd zich omhoog te werken in het klassement. In de marathon, die vier keer meetelt in de uitslag, kwam de voerman uit Rossum niet verder dan de vijfde plaats. Hij stond daardoor ook na het zwaarste onderdeel nog steeds zevende. IJsbrand Chardon verspeelde zaterdag door een zesde plek in de marathon zijn leidende positie aan Georg von Stein. De Duitser passeerde hem met miniem verschil en breidde die marge zondag onverwacht nog wat uit.

In de marathon van zaterdag verspeelde Mark Weusthof een topklassering doordat hij van de jury drie gangfouten in het staptraject kreeg aangerekend. "Daar was ik het niet mee eens, maar ik kan daar de jury niet van overtuigen. Daarna ging er in de zesde hindernis van de marathon een balletje af en moest ik in de laatste een extra volte maken. Dat was mijn eigen schuld en kon ik mijn paarden niets verwijten. Net zo min als het balletje in de vaardigheid. Ze deden het gewoon heel goed. Maar door al die dingen bij elkaar kwam ik terecht waar ik nu sta. Dat heb je wel eens. Ik kan echter niet zeggen dat ik slecht gereden heb. Michael Brauchle reed zaterdag de marathon alsof hij de hele wereld achter zich aan had en was niet te verslaan. En ook Georg von Stein deed het heel goed. Die Duitsers zijn toch een klasse sterker dan anders als ze in eigen land rijden. Maar ik vind wel dat ik het seizoen hier met een goed gevoel heb afgesloten."

Eindstand Donaueschingen
1) Georg von Stein (Dui) 494,10
2) IJsbrand Chardon 490,95
3) Michael Brauchle (Dui) 531,83
7) Mark Weusthof 568,25