WK komt dichtbij voor Mark Weusthof

Mark Weusthof reed zaterdag een prima marathon tijdens het paardenspektakel in Beekbergen. Met zijn zege op het zwaarste onderdeel van de driedaagse klom hij naar de derde in de rangschikking achter de Duitser Georg von Stein en Koos de Ronde. Zo mogelijk nog belangrijker was dat Weusthof zijn concurrent en streekgenoot Herman ter Harmsel in de marathon op een achterstand van ruim 21 punten zette. Het WK lijkt daarmee dichtbij voor Weusthof.

De vierde startplaats voor het WK in Riesenbeck medio augustus speelt een cruciale rol tijdens het CAI van Beekbergen. Weusthof sloeg op Gelderse bodem een belangrijke slag. Het verschil tussen de twee lijkt, gekke dingen voorbehouden, voor Herman te Harmsel te groot om nog te kunnen wegpoetsen.

"Hier ben ik heel tevreden over", aldus Mark Weusthof na afloop van zijn winnende rit. "Vandaag kan het niet kapot. Het liep goed. Alleen in de waterbak was het even wat minder. Die betonplaten daar waren erg glad en ik was bang dat er eentje onderuit zou gaan."Bij het uitkomen van de hindernis had de Rossumer echter zelfs tijd om de dialoog met toeschouwers aan te gaan. "Je rijdt ook een beetje voor publiek."

Voor Mark Weusthof is het nu zaak het karwei zondag af te maken. " Vandaag was het goed, maar morgen is een andere dag. Normaal gesproken moet deze voorsprong gemoeg zijn, maar ik moet er nog wel eerst voor rijden. Je bent pas zeker als de uitslag vaststaat." (Bron: www.hippischtwente.nl)

Uitslag marathon
1) Mark Weusthof (Rossum) 72,17
2) Georg von Stein (Dui) 74,16
3) Koos de Ronde 76,61
3) Tomas Eriksson (Zwe) 80,66
14) Herman ter Harmsel 93,21

Tussenstand na dressuur en marathon
1) Georg van Stein (Dui) 126,26
2) Koos de Ronde 127,30
3) Mark Weusthof 130,54
4) Christoph Sandmann (Dui) 137,15
5) Tomas Eriksson (Zwe) 142,58
8) Herman ter Harmsel 144,41