Weusthof klopt Ter Harmsel in prachtduel
Mark Weusthof (midden) en Herman ter Harmsel (links van hem) tijdens de prijsuitreiking in Nijkerk. Foto: Arjen Gerritsma

Mark Weusthof vocht zaterdagavond voor liefst 3500 toeschouwers een schitterend duel uit Herman ter Harmsel tijdens de menindoor van Nijkerk. De lange Rossumer won uiteindelijk op de valreep, omdat Ter Harmsel op het laatste poortje van de vaardigheid in de fout ging en daardoor net naast de zege greep. Voor de rest van de deelnemers viel er in Nijkerk niets te halen. De beide Twentenaren waren in de finale superieur.

"Herman reed een prima wedstrijd", vond Weusthof. "Hij ging vol risico het water in, waardoor hij sneller was dan ik. Maar omdat het span door het hoge tempo wat aan het slingeren kwam, viel bij hem het allerlaatste balletje eraf."

Ter Harmsel was niet eens erg teleurgesteld. "Mark reed knetterhard en daarom wilde ik blijven aanvallen. Vandaar dat ik ervoor koos door het water te gaan. Het tempo lag echter zo hoog, dat er een bal viel. Doodzonde natuurlijk, maar het was een mooie en sportieve strijd tussen ons. We staken er met kop en schouders bovenuit en lagen heel dicht bij elkaar."

De wedstrijd speelde zich af in een geweldige entourage. Meervoudig wereldkampioen IJsbrand Chardon verzorgde het commentaar in de enorme hal die afgeladen vol zat.

Ter Harmsel: "Dit is met afstand de mooiste indoor van Nederland." Weusthof bevestigt die mening. "Het leeft inderdaad enorm daar. Ik ben toch niet echt klein van stuk, maar er was zoveel volk dat ik de vierspanpony's niet eens kon zien. Onvoorstelbaar."

Beide menners komen zaterdagavond in actie tijdens Euregio Indoor Denekamp. Tijdens Hippisch Hengelo ontmoeten ze elkaar dit jaar op de traditionele menavond nog een keer.