Vol optimisme voor nieuwe seizoen

 

Mark Weusthof begint met een optimistisch gevoel aan een nieuw menseizoen. Tijdens de jaarlijkse sponsor- en relatiedag van de stichting Twents Vierspan bleek de koetsier uit Rossum vol vertrouwen voor de komende maanden, die de aanloop vormen van het traject richting WK in het Limburgse Kronenberg van 2020. Daar wil Mark Weusthof zijn loopbaan een nieuw hoogtepunt bezorgen, nadat hij in het verleden met Oranje al twee keer (in 2002 en 2008) tot wereldkampioen werd gekroond.

Dat Weusthof met een  goed gevoel richting toekomst kijkt, is niet zo vreemd. Afgelopen seizoen deed hij het op diverse onderdelen al voortreffelijk met zijn nieuwe vierspan en won hij onder meer de marathon in het Duitse Lähden en de vaardigheid in het nabij Rheine gelegen Riesenbeck. In Donaueschingen liep hij door misfortuin zelfs de eindzege slechts op een haar na mis. Bovendien maakte de Rossummer aanzienlijke vorderingen in de dressuur, waarin hij traditiegetrouw een forse achterstand op de concurrentie opliep. Met twee scores onder de vijftig punten tijdens belangrijke internationale evenementen dwong hij ook de jury voortaan met een ander oog naar hem  te kijken.

Nog iets meer tot het gaatje
“Als we ons niveau van 2018 kunnen consolideren, denk ik dat we een mooi seizoen kunnen draaien en mee kunnen doen om een plaats voor het EK in Donaueschingen. Dan wil ik er bij zitten en dan maakt het niet uit of Nederland met drie, vier of vijf man mag meedoen. Als dat er maar drie zijn, moet ik maar nog iets meer tot het gaatje gaan.”

Het WK in het Limburgse Kronenberg in 2020 moet voor hem een hoogtepunt worden. “Dat is voor mij toch weer wat anders dan het WK van 2016 in Breda. Toen kwam ik met dit span voor het eerst internationaal uit en was alles nog pril. Dezelfde paarden hebben zich ondertussen bevestigd en daar moet ik de vruchten van kunnen plukken. Ik merk aan alles dat we er nu al weer beter voor staan dan vorig jaar.”

Hondstrouwe bondgenoten
Met de steun van drie hoofdsponsors (Melk Transport Twente, Kuipers Logistics en Achterbosch Machinebouw) en de binnen de stichting Twents Vierspan verzamelde subsponsors moet het gaan lukken, denkt Mark Weusthof. In Rossum waren ze zondag weer bijeen, zijn hondstrouwe bondgenoten. Genietend van de traditionele demonstratie van zijn marathonspan, de vakkundige uitleg van menspecialist Erik Eshuis (links), de muzikale instrumentale klanken van paardentandarts Peter Helthuis en het al even gebruikelijke broodje beenham na afloop.

Tekst en foto's © www.hippischtwente.nl