Vierde WK-plek lijkt hoogst haalbare

Een vierde plaats in de selectie voor het WK vierspannen in Riesenbeck lijkt voorlopig het hoogst haalbare voor Mark Weusthof. De koetsier uit Rossum moest een dag na zijn uitstekende marathon opnieuw passen in de vaardigheid. Met bijna dertien strafpunten in de kegeltjesproef moest hij opnieuw streekgenoot Herman ter Harmsel voor laten gaan. De Rijssenaar legde een foutloze proef af, wat verder alleen Koos de Ronde en IJsbrand Chardon lukte en eindigde op het slotonderdeel als tweede.

Ter Harmsel bezette in het eindklassement als vijfde plek, Weusthof volgde als nummer zes in een wedstrijd die compleet door Nederlanders werd overheerst. Alleen de Australische topfavoriet Boyd Exell mengde zich tussen de oranjeklanten. Ondanks een zege in de dressuur en de marathon verspeelde Exell zijn riante voorsprong in de rangschikking aan zijn grote rivaal IJsbrand Chardon. Exell reed drie balletjes van de pilonnen.
 
Mark Weusthof was vanzelfsprekend teleurgesteld. "Tot hindernis veertien ging het goed, toen viel een balletje en was het ritme weg. Juist na zo'n fout moet je de controle houden, maar dat lukte me niet. Doodzonde, vooral omdat ik er na de marathon goed voor stond."