Vierde in Riesenbeck na zege in vaardigheid

Mark Weusthof kan terugkijken op een geslaagd optreden in het Duitse Riesenbeck. Na een voortreffelijke dressuurproef viel de vijfde plaats in de marathon, na een puike overwinning op dat onderdeel onlangs in Lähden, wellicht wat tegen. Maar de afsluiting in de vaardigheid was imponerend. 

Na een winning round sloot Weusthof de kegeltjesproef als ijzersterke winnaar af, waarmee hij zijn vierde plaats in het klassement veilig stelde. IJsbrand Chardon eindigde als tweede in de internationale vierspanwedstrijd, achter de Amerikaan Chester Weber en voor de Fransman Benjamin Aillaud.

Niets op aan te merken
"Het was gewoon een goede wedstrijd, niets op aan te merken", vond Mark Weusthof. "Voor dit span was het de eerste keer dat we in de dressuur onder de vijftig punten bleven. Dat gaat nu automatisch vaker gebeuren, het span wordt stabieler. De marathon was dit keer een beetje mat. Ik kan er niet goed de vinger opleggen waar dat aan lag. Misschien hadden de paarden de wedstrijd in Lähden nog in de benen. Maar ik kan er goed mee leven. Als ik de marathon had gewonnen, had me dat maar één plaats gescheeld. Weber en Chardon had ik dan nog niet ingehaald. De vaardigheid liep prima. Nadat ik de winning round had gehaald, wilde ik die ook winnen. Mooi dat het gelukt is.”

IJsbrand Chardon moest in de dressuur ruim vijf punten toegeven op Weber, maar was in de marathon onverslaanbaar. In vier van de zeven hindernissen zette de viervoudig wereldkampioen de snelste tijden neer en liet daarmee Michael Brauchle en Jérôme Voutaz achter zich.

Het gat tussen Chardon en Weber was voor aanvang van de vaardigheid minder dan één balletje. Chardon voerde de druk op Weber op door foutloos te rijden, maar de Amerikaan hield het hoofd goed koel en legde het parcours eveneens foutloos binnen de toegestane tijd af en won hiermee de wedstrijd.

Eindstand
1. Chester Weber (VS) 136,40 punt
2. IJsbrand Chardon 138,09
3. Benjamin Aillaud (Fra) 145,48
4. Mark Weusthof 147,96

Foto Mark Weusthof © Joost Rouwhorst/www.hoefnet.nl