Tweede achter Koos de Ronde

Mark Weusthof slaagde er zaterdag in Bathmen niet in Koos de Ronde te verschalken. De winnaar van de Wereldbeker bleek in manege 't Ruiterkamp uiteindelijk duidelijk de sterkste bij de vierspannen. In de eerste manche had hij het echter nog knap lastig met Weusthof, die twee tellen sneller reed, maar zich ook een vallend balletje permitteerde. Daardoor begon de Rossummer met een achterstand van drie seconden aan de tweede omloop. Daarin mislukte de aanval van Mark Weusthof op de koppositie.

Weusthof: "Bij poortje drie ging er al een balletje af, waardoor ik wel wat moest wagen. Daarbij heb ik gewoon teveel risico's genomen. Ik stond vervolgens stil in een hindernis en daarna viel er nog een balletje. Die tweede manche was dus niet vlekkeloos. Jammer, want ik had Koos nog graag een keer gepakt. Dit kan gewoon gebeuren."

De lange koetsier uit Rossum kijkt desondanks terug op een goed indoorseizoen, dat in Bathmen werd afgesloten. "In Amsterdam, Enschede en Denekamp heb ik gewonnen , dus daar mag ik best tevreden over zijn. Als ik nog eens de kans krijg in Wereldbekerwedstijden uit te komen, rijden ze me niet weg. Dat weet de concurrentie ook. Dat is best een goed gevoel."

Tom Engbers won in Bathmen bij de tweespannen paarden, Marijke Hammink was de sterkste met haar vierspan pony's.

Uitslag vierspan paarden
1. Koos de Ronde 175,38
2. Mark Weusthof 193,97
3. Hans Heus 198,19

Uitslag tweespan paarden
1. Tom Engbers 172,28
2. Theo Hofkes 176,73
3. Harry Verstappen 177,77

Uitslag vierspan pony’s
1. Marijke Hammink 169,01
2. Aart van de Kamp jr 170,26
3. Aart van de Kamp sr 196,18

Kijk voor meer uitslagen op www.bathmentepaard.nl