Toch nog in top tien in Valkenswaard
Mark Weusthof tijdens de marathon

Mark Weusthof sloot dit weekend de internationale wedstrijd voor vierspannen op de terreinen van wereldkampioen Boyd Exell in Valkenswaard af op de tiende plaats.

De koetsier uit Rossum begon matig aan het evenement met een verre van geslaagde dressuurproef. Met zijn tegenvallende score van 61,23 minuspunt werd hij veroordeeld tot een inhaalrace. “De dressuur ging niet best”, gaf Weusthof toe. “Het span liep een stuk minder dan de laatste tijd het geval was. Heel frustrerend. Het was dus zaak zaterdag een strakke marathon te rijden en ons zo omhoog te werken.”

Dat ging Mark Weusthof goed af. “Het was een moeilijk en lang parcours. In hindernis 1 moesten we iets afwijken van de route die we in ons hoofd hadden. En in hindernis 5 hadden we een extra volte nodig om poort F. Verder ging het voortvarend.”

Met de vijfde plaats in de marathon schoof Weusthof van de 21ste plek op naar de twaalfde. In de afsluitende vaardigheidsproef vielen twee ballen. “Zonde, dat had niet gehoeven. Zeker bij poortje 2 niet. De laatste kon, omdat we dat met snelheid namen.”

Met een zesde plek in de kegeltjesproef en twee ballen binnen de tijd haalde Mark Weusthof alsnog net een plekje in de top tien.