Tevreden na 'goede dagen'Riesenbeck

RIESENBECK – Met één foutje in de winning round van de vaardigheidsproef sloot Mark Weusthof zondag een voor hem geslaagd weekendje Riesenbeck af. De menner uit Rossum bleef met een achtste plaats in de eindrangschikking redelijk in het spoor van de internationale toppers, met wie hij zih vooralsnog nog niet weer optimaal kan meten. Met zijn vierspan in opbouw is het voor Weusthof vooral zaak van wedstrijd tot wedstrijd stapjes voorwaarts te maken. “En in dat opzicht waren het gewoon een paar goede dagen.”

“We zitten in een fase dat we nog niet te veel gas kunnen geven”, reageert Mark Weusthof na de driedaagse niet verder over de Duitse grens. “Het was wel gewoon een goede wedstrijd, waarin geen gekke dingen zijn gebeurd. Voor de Duitsers stond het nationaal kampioenschap op het spel, dus het was logisch dat zij alles of niks reden. Dat kon ik nog niet, mede omdat ons voorseizoen niet optimaal was verlopen. Maar het span loopt steeds beter, we gaan steeds iets hoger. Dat is een situatie waar ook ik best even aan moet wennen, maar ik ben wel heel blij met mijn vijfde plek in de marathon. Daarin had ik één bal. Meteen al in de eerste poort, pats, maar verder liep het foutloos. Strak en mooi."

Ook met zijn optreden in de kegeltjesproef kon Mark Weusthof tevreden zijn. “Omdat in de eerste ronde een bal viel, moest ik met drie strafseconden beginnen aan de winning round. Dat heeft me de overwinning gekost. Maar daar kan ik mee leven. Het was een mooie wedstrijd, weer ouderwets aan de maat. In Riesenbeck rijden is altijd speciaal.” Tekst © Hippisch Twente

EINDSTAND RIESENBECK
1.   Boyd Exell (Aus) 132,72 minuspunten
2.   Christoph Sandmann (Dui) 147,00
3.   Chester Weber (USA) 149,75
4.   Theo Timmerman (Ned) 154,46
8.   Mark Weusthof (Ned) 164,38
10. Peter de Ronde (Ned) 173,25

Foto © Krisztina Horvath/Hoefnet