Progressie in dressuur zet door

Mark Weusthof mocht donderdag op de ‘koninklijke’ terreinen van Windsor opnieuw veel hoop putten uit zijn prestaties in de dressuurproef. Wederom liet de Rossummer zijn progressie zien, al resulteerde dat nog niet meteen in een topklassering. Weusthof moest in het eerste onderdeel de veertiende plaats delen met de Belg Glenn Geerts, die net als hij tot 52,44 punt kwam.

De Twentse koetsier, die in Windsor als enige van de vier aanwezige Nederlanders individueel start bij de vierspannen, realiseert zich dat hij stapje voor stapje het vertrouwen van juryleden zal moeten winnen. Maar zijn positie in de middenmoot biedt wel degelijk perspectief, vindt hij ook zelf. “De paarden liepen mooi, ze deden het goed”, vond Mark Weusthof. “In de bovenste regionen krijgen ze nu eenmaal gemakkelijker goede punten. Ik ben er echter van overtuigd dat we dichterbij gaan komen, als de paarden zo blijven lopen.”

Het was geen verrassing dat Boyd Exell opnieuw de beste was in de dressuur met een fraaie score van 31,06 punt. Nummer twee Bram Chardon bleef daar ruim vijf punten bij achter (36,79) en de Fransman Benjamin Aillaud moest al meer dan tien punten toegeven op de regerend wereldkampioen (41,98).

De Nederlanders IJsbrand Chardon en Koos de Ronde schurken met 43,18 en 43,32 punt als vierde en vijfde tegen een podium plaats aan en gaan samen met Bram Chardon superieur aan de leiding in het landenklassement.

STARTLIJSTEN EN UITSLAGEN

Foto © Krisztina Horvath / www.hoefnet.nl