Prachtige afsluiting in Lähden

Mark Weusthof heeft de internationale vierspanwedstrijd in het Duitse Lähden zondag ijzersterk afgesloten. Samen met de Duitser Daniel Schneiders was de koetsier uit Rossum de enige die foutloos bleef in de afsluitende vaardigheidsproef. Weusthof schoof daardoor op naar de zesde positie in de eindklassering van een wedstrijd, die voor bondscoach als observatiemoment gold voor het WK in Riesenbeck. Koos de Ronde passeerde op de slotdag de Amerikaan Chester Weber nog en werd eindwinnaar.

"Het liep echt goed", vond Weusthof. "Hiermee klop ik aan de deur. Dat werd tijd ook. Eigenlijk hadden we dit in Horst al moeten doen. Jammer dat de punten in de dressuur tegenvielen. Maar dat kan straks in Beekbergen ook in mijn voordeel werken." Op Gelderse bodem moet Weusthof zien Ter Harmsel nogmaals te kloppen. "Dit is in elk geval een mooie opsteker. Ik moet nu mijn kop erbij houden. Hier ben ik blij mee, ik kan ermee verder. "

Herman ter Harmsel kon zich niet revancheren voor zijn mislukte marathon van een dag eerder. Hij hield de schade in het vaardigheidstraject weliswaar beperkt tot één balletje, daar kwam nog wel 6,06 strafpunt voor het te laat binnenkomen bij. Het betekende slechts een 25ste plek voor de Rijssenaar, die in de eindrangschikking negentiende werd.Direct achter Mark Weusthof finishten Theo Timmerman (1,03 strafpunt voor het overschrijden van de tijd), Koos de Ronde, IJsbrand Chardon en Peter de Ronde met ieder drie strafpunten voor een vallend balletje op de plekken drie tot en met zes.

Koos de Ronde maakte het karwei zondag beheerst af. Ondanks drie strafpunten slaagde hij er net in de Amerikaan Chester Weber van de leidende positie te verdrijven. Het verschil bedroeg uiteindelijk slechts 0,28 strafpunt in Nederlands voordeel. Theo Timmerman werd derde, IJsbrand Chardon vijfde.

Eindstand CAI Lähden