Peter Rolefes verder als bestuurslid

Peter Rolefes is na ruim elf jaren gestopt als groom van de stichting Twents Vierspan Theo Weusthof. De Almeloër gaat echter niet verloren voor de stichting. Hij gaat verder als bestuurslid. Peter zal zich in die rol onder meer bezighouden met de organisatie van de jaarlijkse sponsordag (dit jaar op 17 april) en het actueel houden van de website van de stichting.

Peter Rolefes stapte in 1999 als groom over van zijn oom Alfons Engbers naar Mark Weusthof. In Exloo stond hij voor het eerst achter op de koets. Hij maakte in de afgelopen jaren vier keer een WK mee met het Twents Vierspan.

Net als Mark debuteerde hij in 2000 in Wolfsburg tijdens de mondiale titelstrijd. Twee jaar later was hij opnieuw van de partij, toen Nederland goud greep in Jerez de la Frontera.

Ook in 2004 (zilver in Kecskemet) en 2008 (wereldkampioen in Beesd) maakte Rolefes deel uit van het succesvolle menteam uit Rossum, dat de afgelopen tien jaar alleen het WK in Aken aan zich voorbij moest laten gaan.

Peter Rolefes: "Qua tijd werd het gewoon steeds lastiger om groom te blijven. Maar ik wil me heel graag toch op een of andere manier blijven inzetten voor het Twents Vierspan. Dat kan mooi door als bestuurslid verder te gaan."