Paarden goed door de keuring

Alle paarden en pony's van de deelnemers aan de menonderdelen van Outdoor Brabant kwamen woensdag goed door de veterinaire keuring. Dat betekent dat ook Mark Weusthof en Herman ter Harmsel met hun sterkste vierspan van start kunnen gaan voor de strijd om het nationaal kampioenschap bij de vierspannen, dat onderdeel vormt van het evenement. Ze krijgen in Breda te maken met vijf concurrenten, onder wie de gouden WK-ploeg van Riesenbeck.

Voor Mark Weusthof staat de nationale titelstrijd vooral in het teken van revanche. In Riesenbeck werd eerst zijn toppaard Hugo om onduidelijke redenen afgekeurd, waarna diens vervanger Twilight in de dressuur met een blessure de strijd moest staken en het WK voor hem al voorbij was voor het wel en goed was begonnen. "Natuurlijk wil ik hier revanche". meldt Weusthof strijdlustig vanaf 'de camping' op landgoed De Prinsenhoeve. "Ik ben sportman. Net als altijd ga ik voor het hoogst haalbare en ik zal zeker zaterdag in de marathon volop in de aanval gaan.Het wordt een pittige wedstrijd, maar daar houd ik wel van. Het zal geen makkie worden op het podium terecht te komen. In Riesenbeck hebben we kunnen zien dat de Nederlandse toppers in goede vorm zijn."

Zijn vader Theo won precies 25 jaar geleden in Breda de internationale menwedstrijd. Over een stimulans gesproken. Mark: "Dat weet ik nog goed. En ook toen zat er een NK bij..."