Opnieuw de beste in Hengelo

Pas vorig jaar lukte het Mark Weusthof voor het eerst de vierspanwedstrijd van Hippisch Hengelo op zijn naam te schrijven. Donderdag herhaalde hij dat kunstje in een tot het eind boeiende editie van 2010. Na de eerste omloop had hij nog enkele seconden achterstand op de Duitse wereldtopper Christoph Sandmann. In de tweede manche had de Rossumer succes met zijn alles-of-niets-poging, al viel ruim halverwege het parcours een balletje.

Dat was echter ook de derde gegadigde voor de zege Theo Timmerman in de eerste manche al overkomen. Weusthof zette bovendien met zijn messcherpe tijd ook Sandmann dusdanig onder druk, dat hij ongeveer op dezelfde plek in de fout ging. De Duitser raakte er net voldoende door van slag om ook de totaalzege te verspelen tegen Mark Weusthof, die daarmee het thuispubliek tot dol enthousiasme bracht. Herman ter Harmsel kon in het spel der groten dit keer geen tegenstand van voldoende betekenis bieden. Hij eindigde als vierde op ruime achterstand, voor Hans Heus en Dennis Peters.

Mark Weusthof: "Dit zijn de wedstrijden waar het om gaat. Het was een mooie overwinning na een leuke strijd, hoe wil je het beter krijgen? In Hengelo kon ik het tot vorig jaar nooit treffen, nu is het me twee keer achter elkaar gelukt met een sterk bezet deelnemersveld. Daar kan ik alleen maar heel blij mee zijn."

Tegelijkertijd overwoog Weusthof ook, dat hij de man klopte, die hem buiten de finale van de strijd om de Wereldbeker houdt. "Het geeft een goed gevoel dat ik Theo Timmerman hier voor ben gebleven. En dat IJsbrand Chardon in Nijkerk, waar ik ook won, vond dat ik wel erg hard ging. Tegelijk baal je er ook wel een beetje van dat je zelf niet naar die finale mag. Ik heb nu eenmaal de pech dat we in Nederland zoveel goede vierspanrijders hebben en er per land maar maximaal drie mogen meedoen."

Eindstand vierspannen
1. Mark Weusthof 228,59
2. Christoph Sandmann 230,54
3. Theo Timmerman 230,97
4. Herman ter Harmsel 251,41
5. Hans Heus 252,37
6. Dennis Peters 340,49