Op alle fronten derde

Mark Weusthof eindigde zondag tijdens de Flevomendagen in Biddinghuizen op alle fronten als derde. Het werd zijn klassering in zowel de dressuur als de vaardigheid en ook in de tussenstand na twee onderdelen, met maandag nog de marathon op het programma. Na het debuut van Sam in de dressuur vond Weusthof in elk geval wel dat er perspectief zit in zijn span richting toekomst.

"Sam keek een keer met zijn hoofd omhoog tijdens de proef, maar verder liep het best aardig voor de eerste keer", vond de lange Rossumer. "We moeten het gewoon even aanzien hoe het de volgende keren gaat. In de vaardigheid kon ik de tijd niet halen, omdat het parcours erg blubberig was. Daarom hecht ik verder ook niet te veel waarde aan deze wedstrijd. Het is net alsof FC Twente oefent voor het nieuwe seizoen en dan op een modderveld moet spelen. Het is een kwestie van netjes uitrijden en klaar. De boel heel houden en dan weer verder."

Stand na twee onderdelen: 1. Koos de Ronde 50,56 punten; 2. Theo Timmerman 54,41; 3. Mark Weusthof 64,37; 4. Peter de Ronde 71,92; 5. Hans Heus 79,60.