Niet te kloppen in eigen regio

Mark Weusthof is in eigen omgeving vrijwel niet te kloppen. Net als vorig jaar was de Rossummer tijdens de menavond van Indoor Twente na twee manches de sterkste bij de vierspannen. In de Go Planet Expo Hall bleek Hans Heus de belangrijkste uitdager van de nummer vier van Nederland. De Duitser Christoph Sandmann, oud-winnaar van de Wereldbeker, werd derde. Hij bereidde zich met het vierspan van organisator Herman ter Harmsel voor op de Wereldbeker-wedstrijd in Leipzig.

De indoormarathon voor tweespannen werd gewonnen door Antonie ter Harmsel. De Rijssenaar bleef verrassend wereldtopper Tom Engbers voor. Rens Egberink zorgde voor een surprise door derde te worden en ook Raymond Letteboer en Patrick Harink achter zich te laten.

“Hoe vaak ik nou de Twentse menavond gewonnen heb? Ik denk wel zes of zeven keer achter elkaar”, lacht Mark Weusthof uit Rossum. “Ja, sommige concoursen liggen je nu eenmaal. Het is leuk rijden voor eigen publiek en we kunnen ons op het hoogste niveau laten zien”, vertelt de winnaar van de vierspanwedstrijd op Indoor Twente van gisteravond waarin Edwin van der Graaf en Pascal Donders de vierde en vijfde plek bezetten.

Sinds de invoering van de menavond op Hippisch Hengelo heeft Mark Weusthof nog maar één editie gemist vanwege een wereldbekerwedstrijd. Verder was hij steeds succesvol, ook na de verhuizing van het evenement van Hengelo naar de Go Planet Expo Hall in Enschede. “De paarden deden het weer echt goed. In de eerste rondje viel er een balletje, maar ging ik nog wel op kop. In de tweede ronde kon ik mooi afstand nemen van de rest. Indoor Twente was weer mooi om te rijden. Het was er druk en gezellig en alles was weer nog mooier dan vorig jaar. Je ziet dat ze weer een stapje verder zijn met het concours.”

Tuigpaarden
Voor de tuigpaarden waren er vier rubrieken. Martijn Rikhof won bij de enkelspannen met Botilas (v. Nando). In de showrubriek met tuigpaarden gereden door de jeugd stond de 15-jarige Frances Borkent op kop met Madonna. De damesklasse kwam op naam van Evelien Corbeek met Only the Lonely (v. Manno) en topper bij de tweespannen ereklasse was Lambertus Huckriede met Alfredo (v. Manno) en Zilver (v. Ranno). De show met hackneys grote maat werd gewonnen door Johan Borkent met Real King. (Tekst www.hippischtwente.nl)

Foto van Wilco van Driessen