Nette zesde plek in Riesenbeck

Mark Weusthof heeft een goed weekend in het Duitse Riesenbeck achter de rug. De menner uit Rossum eindigde in de internationale wedstrijd bij de vierspannen als zesde.

Na zijn prima optreden in de dressuur, die hem een zesde positie opleverde, liet Weusthof er een goede marathon (vijfde) en vaardigheidsproef (negende) op volgen. In het eindklassement zegevierde Bram Chardon met een kleine voorsprong op zijn vader IJsbrand. De Amerikaan Chester Weber legde beslag op  de derde plek.

Mark Weusthof: “In de marathon reden Georg von Stein en Michael Brauchle zo sterk, dat ze me inhaalden. Er werd echt hard gereden zaterdag. Bij de hindernissen 1 en 3 gingen de voorpaarden een beetje te veel terug, bij de andere liep het allemaal wel naar behoren. Ik had alleen nog wel een bal op vier. Tja, dan eindig je als vijfde in de marathon…”

Prima indruk
Mark Weusthof maakte vervolgens zondag in de vaardigheid een prima indruk. “Ik reed keurig  binnen de tijd, maar er ging een bal af. Charly liep die eraf in de zigzag. Ik had het gevoel dat ik goed zat, maar hij lette even niet goed op. Dat foutje was niet nodig. Verder liep de vaardigheid als een tierelier. Uiteindelijk sta ik één seconde achter Von Stein en is het verschil met Brauchle zes punten. Ik ben ervan overtuigd dat ik me met die twee wel kan meten. De eerste drie had ik sowieso niet kunnen pakken, daar moet ik reëel in zijn.

“Voor Mark Weusthof wordt de strijd om het nationaal kampioenschap van komend weekeinde in Beekbergen de afsluiter van het seizoen. Hij verdedigt er zijn zilveren plak van vorig jaar. “Het is wel kort na Riesenbeck, maar daar wilde ik rijden omdat het verreweg de mooiste wedstrijd is. Gelukkig hebben de paarden daar niet veel te lijden gehad en zich prima hersteld.”

Tekst: www.hippischtwente.nl
Foto's © Jürgen Schwarzl