Nette proef op verjaardag Maria 'Sara' Siemerink

Mark Weusthof keek donderdagmiddag met veel plezier terug op zijn dressuurproef in de internationale menwedstrijd in Donaueschingen. Meer nog dan met zijn zevende plaats in de uitslag toonde de Rossumer zich tevreden over de manier waarop zijn vierspan de proef tot een goed einde had gebracht. Niet eerder dit seizoen scoorde hij een zo goede waardering bij de jury (55,55 punt).|

"Voor mijn gevoel hadden die punten zelfs nog wel wat beter genoegen, want het liep gewoon prima. We hebben netjes gereden, de paarden hebben niet veel verkeerd gedaan."
Op haar vijftigste verjaardag kon ook groom Maria Siemerink met genoegen vaststellen dat het team met de drie schimmels Hugo, Vadirmo en Texion en de bruine Wirdis zeer naar behoren had gepresteerd. Vrijdag mag Mark Weusthof nog twee keer de ring in voor een dressuuroefening, als zijn kwartet in twee tweespannen is verdeeld. Want dat is een van de onderdelen in de Fahrderby, zoals die wel vaker op Duitse bodem wordt gehouden.
Behalve Weusthof neemt van de Nederlanders alleen IJsbrand Chardon deel in Riesenbeck. Hij staat na de dressuur meteen royaal op kop.

Uitslag dressuur
1) IJsbrand Chardon 37,76 punt
2) Georg von Stein (Dui) 44,67
3) Fredrik Persson (Zwe) 48,13
7) Mark Weusthof 55,55