Negende met leenpaard bondscoach
Mark Weusthof heeft tijdens de internationale menwedstrijden in Windsor de dressuur afgesloten met een negende plaats. Met een score van 62,59 minuspunten moest hij net als twee weken eerder in Horst de gevestigde topdrie van Nederland en streekgenoot Herman ter Harmsel voor laten gaan. Opmerkelijk was dat Weusthof in zijn span gebruik maakte van een paard van bondscoach Harry de Ruyter, omdat zijn bruine aanwinst Wirdis thuis moest blijven wegens een ontsteking aan de hoef.

“Achteraf heeft de bruine daar in Horst ook al last van gehad”, meldt Weusthof vanaf de koninklijke domeinen bij Windsor Castle, de residentie van de Britse vorstin Elizabeth. “Daardoor moest ik het span aanpassen. Gelukkig kon ik een van de paarden van Harry gebruiken. Jammer genoeg konden we woensdag echter niet trainen, omdat het bar slecht weer was. Anders was het veel beter gegaan. Nu was het voor mij allemaal niet optimaal. Ik weet nu eigenlijk zelf ook niet wat ik van dit resultaat moet vinden.”

Stand na dressuur: 1. Boyd Exell (Aus) 38,40; 2. IJsbrand Chardon 39,81; 3. Theo Timmerman 43,39; 5. Herman ter Harmsel 55,55; 6. Koos de Ronde 55,68; 9. Mark Weusthof 62,59. (Foto: Marie de Ronde)