Na dressuur in het linker rijtje

Mark Weusthof staat na de dressuur in het linker rijtje van de 38 combinaties tijdens de internationale menwedstrijd in het Duitse Lähden. De koetsier uit Rossum legde naar eigen gevoel ‘gewoon een goede proef’ af en is voorlopig negentiende. “Maar de punten vielen wel tegen”, aldus Mark Weusthof, die met een score van 59,52 minuspunten eindelijk weer eens onder de grens van zestig dook. “Ik vind dat er erg slecht gejureerd werd.”

Evenwichtig was het oordeel van het vijftal beoordelaars inderdaad niet. Mark Weusthof werd bijvoorbeeld door Engelse Diana Brownley op de tiende plek gezet, terwijl de Duitser Frans-Joseph Vetter hem niet meer dan de 26ste positie toebedeelde. “Dat was wel heel schrijnend”, vond Weusthof, die ook zo zijn bemerkingen had over de winnende proef van de Amerikaan Chester Weber. “Die maakte dikke fouten, maar staat toch royaal eerste voor IJsbrand Chardon. Zelf vond ik dat we goed hebben gereden. Hadden we dit in Horst gedaan, dan hadden we een betere opbouw in het seizoen gehad.”

Nu mag hij zaterdag weer in de achtervolging, als gebruikelijk bijna. In de marathon - die om 13.00 uur begint - gaat Mark Weusthof om 15.35 uur van start als alle andere belangrijke rijders al aan bod zijn gekomen. Op zijn grote rivaal Herman ter Harmsel moet hij dit keer bijna elf punten goedmaken. “Ik moet me gewoon weer van mijn beste kant laten zien. De vorm is goed en de marathon hier is er naar. Ik hoop dat het net zo loopt als in Horst en Windsor en dat we een beetje meer geluk hebben als toen.”

Startlijsten en uitslagen