Matige vaardigheid kost plek in top tien

Door een matige vaardigheidsproef slaagde Mark Weusthof er zondag niet in zijn plaats bij de top tien van de sterk bezette menwedstrijden in het Engelse Windsor vast te houden. Door de forse foutenlast van achttien strafpunten landde de Rossummer op de slotdag van het evenement op de Koninklijke terreinen van Windsor Castle als elfde, nadat hij een dag eerder met een zesde plek nog de tweede Nederlander was geweest op de marathon en naar de tiende plaats in het klassement was opgeschoven.

De menner uit Rossum eindigde zaterdag als zesde in de marathon en was in die discipline de tweede Nederlander achter Koos de Ronde. Die moest alleen zijn pupil, de verrassend sterke Belg Glenn Geerts, voor  laten gaan. In zijn normaliter sterkste onderdeel maakte Mark helaas een fout op de eerste hindernis, waardoor zijn kansen op een hoge klassering verkeken waren. 

Goede vooruitgang
Mark Weusthof liet in de dressuur goede vooruitgang zien, mede dankzij zijn nieuwe voorpaard Zeppelin. Hij sloot de proef af als 21ste. Dat onderdeel werd glansrijk gewonnen door de Amerikaan Chester Weber , die wereldkampioen Boyd Exell bijna vijf punten achter zich liet. De Nederlanders Theo Timmerman, IJsbrand Chardon en Koos de Ronde volgden op de plekken drie tot en met vijf. 

In de marathon kon Exell de nadelige marge ten opzichte van Weber maar half wegpoetsen. Achter Weusthof werden Chardon en Timmerman achtste en dertiende op dat onderdeel. Chester Weber hield zijn zenuwen in de afsluitende vaardigheid in bedwang en stelde de eindzege veilig, voor Boyd Exell die zich zijn drie strafpunten ten opzichte van de foutloze nummer drie Koos de Ronde wel kon permitteren. Achter Glenn Geerts werden IJsbrand Chardon en Theo Timmerman vijfde en zesde. 

Eindstand Windsor
1) Chester Weber (VS) 124,98
2) Boyd Exell (Aus) 130,33
3) Koos de Ronde 136,24
4) Glenn Geerts (Bel) 142,03
5) IJsbrand Chardon 148,95 
6) Theo Timmerman 150,24
11) Mark Weusthof 175,35