Mark Weusthof in Lähden in middenmoot

Mark Weusthof is na de dressuur van vrijdag in de middenmoot van het klassement te vinden bij de international menwedstrijden in het Duitse Lähden. De Rossumer staat met 58,11 punt zeventiende, Ter Harmsel moet het voorlopig met de 22ste plek doen (59,41). Thuisrijder Christoph Sandmann nam de leiding in de voorlopige rangschikking (44,18) en heeft een geringe voorsprong op nummer twee Thomas Eriksson (45,13). Jozsef Dobrovitz en Mareike Harm, delen met 46,01 punt de derde positie.

Mark Weuthof keek vooral tevreden terug op het begin van zijn optreden in de dressuurring. “We gingen sterk van start. Tot het achterwaarts gaan ging het zelfs heel goed. Toen bleef Zeppelin wat terug  en ook de stap was minder. Op die twee onderdelen hebben we veel punten laten liggen, daarna liep het weer prima. Het was verreweg onze beste proef van dit seizoen, maar op een of andere manier kom ik maar moeilijk aan mijn punten.”

De marathon wordt zaterdag verreden. Het eerste vierspan komt in de ring om 12.15 uur, Weusthof is als zeventiende om 14.03 uur aan de beurt. De  afsluitende vaardigheidsproef volgt op zondag volgt.

Voor startlijste en uitslagen, zie http://www.turnierdienst-brinkmann.de/168.html