Mark tankt vertrouwen in Exloo
Mark in actie in de watercombinatie tijdens de marathon. Foto's © Gerben Olthof Driving Images

Mark Weusthof kan terugkijken op een zeer geslaagd weekend. In Exloo tankte de menner uit Rossum vertrouwen via de tweede plaats in de internationale wedstrijd voor vierspannen. Hoewel hij ook kansen had op de eindzege, stemden zijn prestaties in Drenthe hem zeer tevreden.

Weusthof legde de basis voor een goed resultaat vrijdag met een uitstekende dressuurproef, die hem de fraaie score van slechts 46 minuspunten en de derde plaats opleverden. “Een goede start met mooie punten”, vatte hij zijn optreden samen. “Hier kunnen we mee verder, niets aan het handje.”

Niet te kloppen
In de marathon was Mark Weusthof vervolgens zaterdag niet te kloppen. Na twee onderdelen zat hij Benjamin Aillaud, de nummer twee van het EK, dicht op de hielen. “Als ik een seconde sneller was geweest, had ik hem zelfs kunnen pakken”, realiseerde Weusthof zich na afloop. “Een keertje op kop staan zou ook wel leuk zijn. Natuurlijk zijn er altijd wel wat kleine dingen die beter kunnen. Maar over de hele lijn ben ik zeer tevreden. Het ging gewoon heel vlot. Dat moest ook wel, anders win je zo’n marathon niet.”

Op de slotdag passeerde hij de Fransman alsnog, maar het bleek niet voldoende voor de eindoverwinning. In de vaardigheidsproef viel een balletje, waardoor de Belg Dries Degrieck met de winst aan de haal ging. 

Heel goed niveau
“Dat was niet nodig geweest”, constateerde de menner uit Rossum naderhand. “Ik had in die zigzag-poort snel de lussen moeten pakken, dat heb ik niet goed gedaan. Jammer, want natuurlijk had ik graag gewonnen. Maar het was mijn eigen schuld. Al met al ben ik toch tevreden. Het hele parcours liep verder vlekkeloos en zonder bal had ik die tijd wel gehaald. Toen die viel maakte het ook niet meer uit of ik tweede of derde werd. Voor mijn doen heb ik een heel goede wedstrijd achter de rug. Ik ben geen Boyd Exell en evenmin Chardon. En Degrieck is ook een prima chauffeur hoor. De paarden zijn in elk geval in goede doen en dat geeft een fijn gevoel. Ik heb gewoon al een heel goed niveau te pakken.”

Over vier weken wacht hem nog het bezoek aan Lähden, de laatste repetitie voor het WK van weer een maandje later op de terreinen van meervoudig titelhouder Boyd Exell in Valkenswaard. “Dit resultaat nemen we in elk geval mee naar Lähden, dat is nooit weg.”

ALLE UITSLAGEN