Mark nog dichtbij het brons in NK
Mark Weusthof in actie op de marathon. Foto © Hippisch Twente

Mark Weusthof moest afgelopen weekend streekgenoot Antonie ter Harmsel voor zich dulden in de strijd om het brons tijdens het NK vierspannen. De menner uit Rossum miste het podium op slechts 0,35 punt van de Rijssenaar.

Achter de onbetwiste regerend kampioen Bram Chardon en de ook vorig jaar zilver veroverende Koos de Ronde werd het nog ongemeen spannend. Maar uiteindelijk waren de rollen tussen de twee streekgenoten ten opzichte van vorig jaar omgedraaid. Destijds werd Weusthof derde en Ter Harmsel vierde.

Toch tevreden
Mark Weusthof kon niet anders dan toch tevreden zijn, omdat niet in het minst omdat hij na hij na een mislukte dressuurproef zowel in de marathon als de kegeltjesproef bijdroeg aan het teamresultaat van Oranje. In de landenwedstrijd eindigde Nederland als tweede, op minder dan twee punten van de Belgen. “Eigenlijk was voor mij deze wedstrijd na de dressuur al afgelopen. Als je dan zo nipt tekort komt voor de derde plaats, is dat best balen. Maar als ik terugkijk moet ik positief zijn. Ook al omdat ik voor de vaardigheid nog een beetje moest improviseren en de geblesseerde Baarzen Romeo moest vervangen door Ferdinand.”

Beide Twentenaren zijn er ongetwijfeld bij als eind augustus het EK in het Drentse Exloo wordt verreden. De internationale wedstrijd werd zoals verwacht een prooi voor Boyd Exell, voor Bram Chardon en de Belg Glenn Geerts. Antonie ter Harmsel en Mark Weusthof eindigden in het klassement respectievelijk als vijftiende en zestiende.